Dlaczego mleko kozie?

Mleko kozie to źródło witamin oraz właściwości antyoksydacyjnych. Dodatkowo jest hipoalergiczne oraz lekkostrawne, tak więc może być podawane od najmłodszych lat.

Nasze produkty często wykorzystują osoby, które mają nietolerancje na białka mleka krowiego. A oto krótka opinia naszej klientki – osoby, której pasją jest gotowanie.

 

„Mleko kozie stanowi doskonałą, a zarazem zdrowszą alternatywę dla mleka krowiego. Pełne witamin z grupy A, B, E, D oraz kwasu foliowego dostarcza naszemu organizmowi wszystkich potrzebnych mikroelementów. W brew krążącemu mitowi o posmaku mleka, nie zauważyłam aby wpływał on na walory smakowe, a wręcz przeciwnie. W swojej ofercie firma posiada również mleko bez laktozy, które jest często wybierane przez alergików”

Ciekawe przepisy z wykorzystaniem naszych produktów oraz opinią na temat kozich wyrobów znajdziecie na kulinarnym blogu

Dlaczego kozie?

Jakie znajdziemy jeszcze zalety mleka koziego? Wysoka zawartość białka! W 100 gramach mleka koziego znajdziemy aż 3 gramy białka – ta informacja powinna ucieszyć przede wszystkim sportowców, gdyż jak wiadomo mają oni większe zapotrzebowania na białko. Kolejnym produktem o dużej zawartości białka może być także twaróg. Zawiera od 12 gram białka na 100 gram. W naszej ofercie znajdziecie także ser kozi twarogowy w plastrach.

Wapń! Tak bardzo potrzebny w naszej diecie. Kozie przetwory są idealnym źródłem wapnia. Czy wiesz, że niedobór wapnia, może objawiać się skurczami mięśni, bólami stawów, częstymi krwotokami z nosa? Jeżeli któryś z tych objawów często Tobą towarzyszą to znaczy, że czas zadbać o to co ląduje na Twoim talerzu.