Mleko kozie bez laktozy jest pierwszym produkowanym w Polsce.
Pochodzi od kwalifikowanych dostawców  mleka koziego. Kozy karmione są paszami wolnymi od GMO. Poddane jest procesowi wysokiej pasteryzacji co zapewnia, że produkt zamknięty w aseptycznym opakowaniu jest pozbawiony mikroorganizmów


  • Różnice we wzajemnych proporcjach białek kazeinowych sprawia, że mleko kozie może być spożywane przez osoby z reakcjami alergicznymi .
  • Mleko kozie zbliżone jest składem do mleka matki.
  • Mleko kozie jest  posiada wysoką zawartość białka
  • Mleko kozie jest źródłem Wapnia.  Zawiera  1 380 mg co stanowi 172,5% referencyjnej  wartości  dziennego zalecanego spożycia.
  • Mleko kozie zawiera niewielkie rozmiary micelli kazeinowych dzięki czemu jest lekkostrawne
  • Mleko kozie ujawnia silne właściwości antyoksydacyjne. Do najważniejszych antyoksydantów zaliczamy wspomniany wcześniej selen, witaminy (A, C, E),